The only way to find out if it will work is simple – do it!

– Simon Sinek –

Ontdek ‘je waarom’ gratis

en trek klanten aan die bij je passen

Als ondernemer wil je graag meer klanten. Of liever nog, je wilt meer leuke klanten. Ideale klanten. Klanten die écht blij worden van wat jij te bieden hebt. Want alleen echt blije klanten gaan je echt goed vinden en dit doorvertellen.

Maar wie zijn je ideale klanten precies? Ken je ze? En weet je ze al te vinden? Best belangrijk natuurlijk. Want als jij je ideale klanten niet kunt vinden, hoe kunnen ze jou dan ooit gaan vinden? Laat staan je goed gaan vinden?

Begin bij het begin. Begin bij jouw verhaal. Jouw verhaal is je belangrijkste troef om goed gevonden te worden. Jouw verhaal begint bij ‘jouw waarom’.

Word Goed Gevonden-gratis-huiswerk-ontdek-je-waarom-bureaugoedgevonden.nl-3d

Word goed gevonden door eerst het goede in jezelf te vinden. Ontdek ‘je waarom’.

Ontdek ‘je waarom’

Jouw waarom is de basis van jouw verhaal. Een echt goed verhaal. Want ‘jouw waarom’ vertelt je wat jou iedere dag drijft om te doen wat je doet. Wat jij nastreeft in het leven. Iets wat op een hoger niveau ligt dan ‘geld verdienen’ of ‘mooie dingen maken’. Ook jij streeft iets na wat in jouw ogen de wereld een beetje mooier maakt.

Handig om te weten wat dat is. Want die zelfkennis helpt je als ondernemer om dingen te doen die echt bij je passen. Het geeft je meer rust en voldoening. En het helpt je goed gevonden te worden. Bijvoorbeeld om ‘authentieker’ gevonden te worden dat vaak synoniem staat voor ‘goed’. 

Word bewust authentieker

Ken je ‘je waarom’ en laat je je bewuster door ‘je waarom’ leiden, dan word je niet alleen authentieker, je wordt ook door anderen zo ervaren. Als mens en als ondernemer. Maar ook als organisatie. Mits je volgens de ‘Golden Circle’ te werk gaat, zoals Steve Jobs dat voor Apple gedaan heeft, aldus Simon Sinek*. En wij geloven Simon. En we geloofden Steve ook. Omdat ie authentiek was. Onbewust gingen we massaal om.

We beslissen 95% onbewust

Interessant feit is namelijk dat wij mensen 95% van alle beslissingen die we nemen, onbewust nemen. Ook jouw klanten. De grote vraag is dus voor jou als ondernemer hoe je je potentiële klanten gaat overtuigen. En hoe je klanten aantrekt die beter bij je passen. Doe je dat met je producten? Kiezen klanten voor jou door je fantastische producten of diensten? Of is het iets anders dat ze onbewust overtuigt om met jou in zee te gaan?

Precies, dat is dus iets anders. Je overtuigt iemand als je hem of haar weet te raken. Het draait om een gevoel, om pure emotie. Het draait hier vooral om ‘waarom’ je doet wat je doet. Niet om ‘wat’ je doet.

Leer via jezelf je ideale klant kennen

Klanten kiezen voor jou omdat jij ergens voor staat. Je gelooft in iets waardoor je mensen raakt en inspireert. Ook jij hebt een overtuiging hoe we collectief de wereld een beetje beter kunnen maken. Of heel veel. Die overtuiging is ‘je waarom’.

Met ‘je waarom’ leer je dus niet alleen jezelf beter kennen. Je leert ook je ideale klanten kennen. Dat zijn namelijk mensen die zich herkennen in ‘jouw waarom’. Jouw ideale klant voelt onbewust een connectie met jou vanwege jouw overtuiging. Bijvoorbeeld via je website waar je je overtuiging hebt verwerkt in je teksten.

Leer dus je ideale klanten kennen door eerst jezelf te leren kennen. Je zult zien dat het een magnetische werking zal hebben.

Het helpt bij moeilijke beslissingen

Ik persoonlijk (Françoise, eigenaar en tekstschrijver hier) ervaar ‘mijn waarom‘ echt als een verrijking. Het helpt mij als een ijkpunt in mijn ondernemerschap om bewuster de juiste keuzes te maken. Steeds weer opnieuw.

Geef uw naam en e-mailadres op voor uw gratis download.

Begin met ‘je waarom’: doen!

Word goed gevonden door het goede in jezelf te vinden. Wat heb je te verliezen?

Hoe het werkt? Word Goed Gevonden-gratis-huiswerk-ontdek-je-waarom-bureaugoedgevonden.nl-3d

Geef hierboven je e-mailadres en download vanuit je mailbox de oefeningen.

Laat je mij op Instagram of LinkedIn weten wat je ervan gevonden hebt?

Daarna nog twijfels?

Heb je na de oefeningen nog twijfels over je ‘waarom’? Maak dan een afspraak met mij (Françoise). Dan help ik je ’t graag aan te scherpen.

Op basis daarvan kan ik ook je missie en je visie schrijven. Ondanks dat je misschien nu nog denkt dat je die niet hebt…..

* Over Simon Sinek en zijn gedachtegoed: bekijk TedTalk How Great Leaders Inspire en lees ‘Begin met het waarom’.

FacebookLinkedInWhatsAppEmail
© 2020 - Bureau Goed Gevonden